Boter bij de Vis

November - December 2023
Zaal Sint Jan
Groepsfoto toneelkring Sint Jansvrienden

Een fantastische komedie van Michael Cooney in regie van Bert Van Rompaye!

Met onze acteurs: Hans De Haes, Dieter De Wit, Jasper Serneels, Charlotte Cools, Stephanie Leyers, Sarah Schepers, Jos Van Der Steen, Nick Schepers, Zeno Van Der Steen en Bert Van Rompaye, Cato Hoefkens.

Eric Swam was voor kort werkzaam op de elektriciteitscommissie. Door een afvloeiingsplan blijft hij werkloos achter. Tot op heden weet zijn vrouw Linda er nog steeds niets van. Eric besluit dan maar om de overheid en al zijn instanties op te lichten. Hij stort zich volledig in het oplichtersleven en kan zo vele duizenden euro’s opstrijken. Hij krijgt hiervoor de hulp van zijn nonkel Josephus.  

Tot plots een overheidsinspecteur aan de deur staat die enkele zaken komt controleren. Niets vermoedend geraakt Erics’ huurder, Herman Rottweiler, erbij betrokken. Wanneer sociaal assistente Sally zich komt voorstellen, dreigt alle oplichterij aan het licht te komen.  De heren doen er alles aan om dit te verhelpen. Eric geraakt verstrikt in een spinnenweb van eigen leugens.

Linda zit dan weer met haar eigen problemen. Zij vindt dat Eric zich anders gedraagt. Na het vinden van enkele verdachte kledingstukken, roept zij de hulp in van een relatietherapeut.

Blijven Eric, Herman en Josephus uit de klauwen van het gerecht?

Geraken Linda haar probleem opgelost?

En wat met die dode?

Kom zeker kijken!