Onze dirigent

Portretfoto van Lars Corijn - door Santiago de Flô - 2022

Lars Corijn (1996°) studeerde af als tenor, dirigent en docent directie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij studeerde bij Gary Jankowski (klassieke zang), Luc Anthonis (koordirectie) en Steven Verhaert (orkestdirectie). Al tijdens zijn studies werkte hij regelmatig als freelance zanger bij gerenommeerde huizen als Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen en Gent, het Vlaams Radio Koor en De Munt in Brussel. Als solist zong hij rollen in Die Zauberflöte, Albert Herring, Dido and Aeneas, Prisoner of the State en vele andere.

Ondanks de liefde voor het podium als zanger was Lars na zijn afstuderen ervan overtuigd dat dit het juiste moment was om meer te gaan investeren in zijn ontwikkeling als dirigent. Al op jonge leeftijd vond Lars de liefde voor het dirigeren en het werken met muzikanten. Hij kreeg dan ook de tweede prijs in de International Conductor's Contest van het WMC in Kerkrade (NL) voor zowel zijn muzikale vaardigheden, zijn geavanceerde dirigeertechniek en prettige persoonlijkheid naar musici toe. Lars had masterclasses bij Mark Heron, Clark Rundell, Josep Vila i Casañas en Vladimir Kiradjiev over zowel het koor- als orkestrepertoire.

In 2022 richtte hij met collega Jappe Dendievel het Mahler Student Festival Orchestra op dat zich richt op groot symfonisch repertoire voor muziekstudenten uit heel Europa. Na twee keer Gustav Mahlers Tweede Symfonie te hebben uitgevoerd met bijna 200 uitvoerenden op het podium, heeft dit orkest zichzelf op de kaart gezet. In de komende seizoenen zullen zij Mahlers Negende Symfonie, Bruckners Negende Symfonie en Te Deum en Strauss' Eine Alpensinfonie uitvoeren. De realisatie van deze projecten bewijst dat jonge musici zonder enige financiële steun grote kwaliteit op het professionele podium kunnen brengen.

Lars is verheugd dat hij vanaf seizoen 2023-2024 is benoemd tot een van de nieuwe assistent-dirigenten van chef Gergely Madaras bij het Orchestre Philharmonique Royale de Liège. Dit wordt een uitdagende maar lonende nieuwe stap om zijn carrière op te bouwen.