Jeugdweekend Jannekes 2022

16, 17 en 18 september

Enkele weken geleden was het weer zo ver, het jaarlijkse Jannekesweekend in de Hoge Rielen! Dit jaar stond het weekend in teken van "Willy Wonka’s chocoladefabriek". De Jannekes werden uitgenodigd bij Willy Wonka, maar konden enkel toegang verkrijgen tot zijn chocoladefabriek op vertoon van het gouden ticket. Bij aankomst stond niemand minder dan de enige echte Willy Wonka (aka Sean) hen op te wachten om hen toegang te verlenen. Na aankomst stond er een kennismakingsspel op de planning. Via dit spel konden de Jannekes meer te weten komen over de nieuwe jeugddirigent, Pepijn Bessemans. Via allerlei hints konden allerlei leuke weetjes ontdekt worden over Pepijn!

De tweede dag brak al snel aan en vooraleer er hard gerepeteerd werd, deden de Jannekes gezamenlijk aan ochtendgymnastiek. De jongste Jannekes stonden al snel klaar om de oudere jannekes enkele danspasjes te leren.

 

Daarna was het tijd voor de eerste repetitie. De Jannekes begonnen met "the coconut song" en Pippi Langkous. Daarna waagden ze zich aan "Rolling in the deep", en zelfs dat klonk al goed met de ondersteuning van Anna, Nieke, Ferre en Margaux. Niet alleen de oudste groep was muzikaal bezig, ook de allerkleinsten (Liz, Stien, Remi en Alex) hadden een muzikale dag. Samen met Kaitlin en Michiel konden de kleinste jannekes de wondere wereld van de muziek ontdekken!

Naar jaarlijkse gewoonte werd er ook een kampdans voorzien, dit keer op de tonen van het hitnummer "Vuurwerk". De Jannekes dansten er op los! Na een lange repetitie en het instuderen van de kampdans was het tijd voor de lekkerste spaghetti, gemaakt door Nancy! En of dat die lekker was! 😉

In de namiddag werd er nog verder gerepeteerd en nadien was het tijd voor de laddercompetitie. Hierbij veranderden de namen van onze Jannekes in snoepjes en was het tijd om te laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Aan de hand van verschillende spelletjes werd nagegaan wie de titel van "Beste oempa loempa van Willy Wonka" kreeg!

Na het avondeten was het tijd voor nog een avondrepetitie met aansluitend een Escaperoom! De Jannekes werden opgesloten in de chocoladefabriek van Willy Wonka en moesten aan de hand van allerlei raadsels de juiste codes kraken! Door goed samen te werken en er voluit voor te gaan, konden alle Jannekes tijdig ontsnappen!! Gelukkig!!

De volgende ochtend ging al vroeg de wekker en dat was te merken aan onze Jannekes. Met beduidend minder gebabbel en de bijhorende kleine oogjes verschenen ze één voor één aan de ontbijttafel. Al maakte deze vermoeidheid al snel plaats voor enthousiasme tijdens de kampdans en de repetitie. ’s Middags aten de Jannekes nog heerlijke frietjes zodat ze helemaal klaar waren voor de laatste activiteit, namelijk de heuse talentenjacht! Hier konden de Jannekes zich bewijzen ten aanzien van het team van Willy Wonka. De Jannekes gaven het beste van zichzelf en toonden een zelf (!!) gemaakt liedje, een toneelstukje en een mooie dans. En dit allemaal terwijl ze verkleed waren als allerlei lekkere zoetigheden! Elk Janneke werd beloond met een lekker ijsje.

Daarna was het jammer genoeg al tijd om naar huis te vertrekken. We hopen dat alle Jannekes zich heel hard hebben geamuseerd op het Willy Wonka weekend. Ook willen we alle begeleiders bedanken voor de organisatie van dit weekend, hun muzikale ondersteuning, de Jannekes te voorzien van heel lekker eten en het verzinnen van leuke activiteiten. Was het al maar terug jannekesweekend...