Jeugdweekend Jannekes 2021

24-26 September 2021
De Hoge Rielen
Groepsfoto jeugdweekend 2021

Er was eens… een wilde bende onstuimige Jannekes, klaar voor een groot avontuur. Daarom trokken ze op 24 september naar het grote sprookjesbos (lees: de Hoge Rielen) om zoals elk jaar een geweldige driedaagse te beleven vol muziek, spelletjes en eten. Wat ze echter niet wisten, is dat er diep verscholen in het grote sprookjesbos enkele gevaren op de loer lagen…

Op het stalen ros (lees: de bakfietsen) werden onze muzikale prinsjes en prinsesjes vervoerd doorheen het sprookjesbos en wat troffen ze daar plots aan? Was dit nu de wondere wereld van de Efteling die daar op hen zat te wachten in het elfde kasteel naast de grote zwemvijver? Gelukkig had de postduif elk Janneke op voorhand een toegangsticket bezorgd (zie foto), zodat ze zorgeloos het magische sprookjesslot konden betreden. Na het vinden van een perfect slaapplekje, begon het geweldige avontuur met een aantal kennismakingsspelletjes om zo de allernieuwste muzikantjes te verwelkomen. Vervolgens was het tijd voor een swingende baldans op het liedje I’m a Believer.

Repetitie jeugdweekend 2021

Op zaterdag was het dan eindelijk zo ver: ons eerste muzikale avontuur (lees: de repetitie). De allerkleinsten (die nog maar enkele weken hun instrument hadden) stonden te popelen om de eerste noten uit hun instrument te toveren. Zij konden net zoals vorig jaar rekenen op de uitstekende dirigeerkunsten van Ben De Ridder, die vol overgave de muzikantjes wat leerde van zijn muzikaliteit. De repetitie voor de kleinsten werd afgewisseld met leuke, muzikale spelletjes georganiseerd door de erg inventieve, lieftallige Hanne Verreth. De nieuwe initiatiekindjes konden jammer genoeg niet mee op weekend, waardoor Hanne samen met Ben voor de animatie zorgde voor de kleinsten en wat was dat een succes. Verscheidene originele Efteling-spelletjes passeerden de revue, met zelfs een coole videoclip tot gevolg!

Niet alleen de kleinsten gingen repeteren, maar ook de grote Jannekes konden niet wachten om wat magische klanken te produceren. Zij deden dit naar goede gewoonte onder de deskundige leiding van de steeds erg enthousiaste Jolien die met haar coole dansmoves en interessante tips and tricks de Jannekes elke repetitie ongelofelijk veel bij leert. Zij maakte met al haar creativiteit en muzikale brein een heus voorprogramma op voor het concert van de grote fanfare op 17 oktober. Bij deze dan ook meteen een warme oproep: koop je tickets voor het Efteling concert, het wordt ongetwijfeld even magisch als ons Efteling-weekend!

Repetitie jeugdweekend 2021

Terwijl de Jannekes nietsvermoedend hun lekkere spaghetti (mede mogelijk gemaakt door Annelies, bedankt Annelies!) aan het slurpen waren, gebeurde er in het sprookjesbos echter iets gruwelijks… Rijkeluiszoon Sean had een prinses ontvoerd en deze in een toren geplaatst met een monsterlijke bewaker op wacht. Alsof dit nog niet gruwelijk genoeg was, wilde hij niet eens zeggen wie of wat deze prinses, bewaker of toren waren. Maar niet getreurd! Meteen stonden de Jannekes in vijf teams paraat om Sean te verslagen. Door middel van opdrachten te vervullen konden ze wat centjes verdienen en door middel van bloeddorstige blad-steen-schaar battles tegen de vijandige teams konden ze vijandige levens winnen. Met het verdiende geld en de gewonnen levens konden ze op hun beurt tips kopen om zo de geheime prinses, toren en bewaker te ontdekken. Uiteindelijk wist het team van Dieter, Jinke, Phoebe en Noora het grote geheim te ontrafelen en werd de prinses gelukkig gered!

Na wat welverdiende overwinningshotdogs toverden de Jannekes zichzelf om tot heuse Efteling- en sprookjesfiguren. Wat een pret hadden ze tijdens een grote repetitie met iedereen samen! Jammer genoeg komt aan alle mooie liedjes een einde, want ook deze pret werd verstoord door een tweede gevaar… Terwijl de Jannekes zich zo aan het amuseren waren, hadden de schurken mevrouw Kwaadaardig (Lotte) en mevrouw Evil (Elise) stiekem het grote sprookjesboek gestolen en volledig aan flarden gescheurd. Gelukkig wilden de schurken de Jannekes nog een laatste kans geven om de door hen geliefde sprookjes te redden. Hiervoor moesten ze in verschillende rondes hun kennis van en liefde voor de verschillende sprookjes bewijzen. Zo werden er blokjes isomo tot peperkoekenhuisjes omgetoverd (zie foto), kwamen er nieuwe sprookjes tot leven en werden er aartsmoeilijke vragen over de verschillende bestaande sprookjes gesteld. In deze verschillende rondes konden de teams seconden verzamelen, die hen toelieten om aan een touw in het grote zwarte woud de verschillende stukken van het sprookjesboek te verzamelen. Maar opgelet: indien het touw werd losgelaten of de verdiende tijd op was, werden de schurken in het zwarte woud wakker. Werd je in dat geval gevangen door de schurken, dan waren de verzamelde sprookjes gedoemd om voor altijd slecht te eindigen… De teams “Het peperkoekenhuisje”, “Niemand weet, niemand weet, hoe ons team heet”, “Joris en de draak” en “Het sprookjesbos” waren echter helemaal niet bang van deze kwaadaardige slechteriken en gingen meteen de uitdaging aan. Alle teams wisten erg veel sprookjes te redden, maar uiteindelijk kwam het team ‘Het peperkoekenhuisje’ met hun uitgebreide sprookjeskennis en doorzettingskracht als winnaar uit de bus! Uitgeteld na het verslagen van al deze gevaren, was het tijd om naar dromenland te gaan.

Kaart Efteling

Op zondag stonden ten slotte nog twee repetities gepland, waarna de Assepoesters in ons naar boven kwamen omdat we het grote toverkasteel moesten poetsen. Na nog een laatste keer de maag te vullen met overheerlijke frietjes, liep ons magische Eftelingweekend op zijn einde.. Het stalen ros bracht de Jannekes terug naar de mama’s en papa’s en vervolgens keerde iedereen tevreden en met vele nieuwe verhalen huiswaarts, waar ze nog lang en gelukkig leefden... 😉

Via deze weg zouden we Jolien, Ben en Hanne nogmaals willen bedanken om onze muzikantjes het hele weekend zo goed te begeleiden. Ook zouden we het funteam Sean (die onlangs zijn intrede maakte in het jeugdbestuur), Elise en Lotte willen bedanken voor de fijne en originele activiteiten. Ook aan de rest van het jeugdbestuur (Dieter, Frauke, Jinke en Margaux) een welgemeende dankuwel om dit weekend mogelijk te maken. Dankzij jullie allemaal konden de Jannekes weer genieten van een top weekend waar we nog een heel jaar met een glimlach aan kunnen terugdenken, B R A VO – BRAVO!

Foto's

Jeugdweekend 2021