Dorpsfeesten 2022

24 september 2022
Wiekevorst

Na het ongelooflijke succes van drie jaar geleden, beloofde de dorpsfeesten dit jaar weer super plezant te worden. Helaas gooiden de weergoden roet in het eten, want wat een (honden)weer!

Onze fanfare mocht samen met de K.F. Onafhankelijkheid de dorpsfeesten plechtig openen met twee marsen: Pack Up Your Troubles en Semper Fidelis. Wat een geluk dat wij met z’n allen onder die grote tent konden spelen en schuilen voor de gietende regen.

Daarna mochten de gasten rustig rondwandelen en kijken naar de verschillende standjes. Ook onze fanfare had een apart standje voorzien om extra jeugd aan te trekken. Zo werden er enkele oudere instrumenten uitgestald en gadgets en flyers uitgedeeld als aandenken aan onze fanfare.

Bovendien kwam het nieuwe Wiekevorstse standbeeld uitgebreid aan bod. Het beeld heeft de naam "Tist" gekregen en is gebasseerd op:

Hedde deust, goa no Wikkeveust. Doa is een honneke, da pist in oe monneke”.

Zelfs de lokale pers heeft dit opgepikt en een reportage over gemaakt. Wiekevorst was dus heel even het middelpunt van de belangstelling in de omgeving!

P.S.: Blijkbaar is het water niet drinkbaar!