Dirigent

Koen Maes aan het dirigeren.

Een fanfare is natuurlijk niets zonder iemand die alles in goede banen leidt, de maat aangeeft en zorgt voor de technische afwerking. Zo iemand wordt een dirigent genoemd.

In onze fanfare hebben wij het geluk dat we met de jong getalenteerde Koen Maes mogen werken. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel op zijn palmares staan. Zo studeerde hij slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers. Ook deed hij als muzikant ervaring op in verscheidene orkesten zoals: harmonieorkest van Schelle, Festival Brassband, de Europese Jeugdbrassband en het Kempisch Jeugdfanfareorkest.

Om zijn kennis en ervaring te verruimen als dirigent, volgde hij meerdere masterclasses van o.a. Randy Max, Koen Plaetinckx en Simone Rabella. Vervolgens volgde hij een opleiding tot Hafabradirigent bij Steven Verhaert (die vroeger ook dirigent van de Sint Jansvrienden is geweest) en Dirk De Caluwé.

Koen won ook al meerdere prijzen waaronder: prijs voor beste dirigent in 2016, (International Festival for Wind Orchestras Prague) de eerste prijs in de Dexia Classics en een eerste plaats op het WMC te Kerkrade in Nederland. In 2009 werd hij laureaat (bekroonde kunstenaar) in de superieure afdeling van de provinciale wedstrijd voor solisten en klein ensembles georganiseerd door Vlamo.

Momenteel geeft Koen les, is hij freelancer bij het Nationaal Orkest van België en is hij dirigent van het Vlaamse Jeugdharmonie Orkest, het Jong Harmonieorkest Schelle, de Concertband Antwerpen en om niet te vergeten onze fanfare de Sint Jansvrienden.