Dirigent

Simon Van Hoecke (°1982) doceert sinds 2015 trompet aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en is een grote naam in de wereld van de koperblazers.

Foto van Simon Van Hoecke

Als voormalig lid van deFilharmonie, de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht en Belgian Brass is hij sinds 2012 eerste solist trompet aan het Orchestre Philharmonique du Luxembourg en mocht hij musiceren o.l.v. beroemde dirigenten zoals Valery Gergiev, Neeme Järvi, Andres Nelssons, Eliahu Inbal en Dianiele Gatti, maar evenzeer met specialisten uit de oude muziek als Philippe Herreweghe, Frans Brügen en Ton Koopman.

Met het Eburon Quintet won hij de eerste prijs op het prestigieus Concours International de Lyon, en stond hij als kamermusicus op podia van onder meer het Hermitage Theater in Sint-Petersburg, Festival Berlioz, Festival de la Chaise-Dieue, Festival de Saintes en Sauerland Herbst.

Foto van Simon Van Hoecke

Zijn muzikale veelzijdigheid uit zich naast zijn beheersing van zowel trompet als cornet, bugel en piccolotrompet ook in talrijke arrangementen en composities die hij schreef, en gastdirecties en master-classes waarvoor hij gevraagd wordt, tot ver in het buitenland.

Sinds mei 2019 is Simon dirigent bij onze fanfare.